TUUR FLORIZOONE

Concerten

DISCO Time!

Check out the new video of the Tuur Florizoone Trio, featuring Nicolas Fiszman on bass and Etienne Plumer on drums.
Recorded live at Marni Theatre (Brussels) in sept 2020 by Pascale Snoeck, filmed and edited by Joop Pareyn and mixed by the accordionist.
Ladies & Gentlemen: DISCO TUUR!!!

NIGHT SHIFT Revisited

Hallo,
Ik zat in deze coronaperiode zeker niet stil. In november 2020 lanceerde ik een solo-album ‘Night Shift’ die uitkwam op mijn eigen label ‘Aventura Musica’. Onder de projectnaam ‘Night Shift Revisited’ vroeg ik recent aan uiteenlopende kunstenaars om, uit deze solo-cd met 15 composities, één track te kiezen die hen aanspreekt en inspireert.

Meer specifiek vroeg ik aan hen hoe de muziek hun doen, denken en kunnen beïnvloedt in hun persoonlijk werk. Zij worden tijdens hun interpretatie- en creatieproces gefilmd door een team van cineasten dat bestaat uit Laura Zualaert, Valéry Faidherbe en Bart Zwysen. Soms speel ik daarbij live muziek en soms wordt de opname uit het album gebruikt.

De kunstenaars zijn allemaal mensen met wie ik doorheen de jaren een goede band heeft opgebouwd en die ik bewonder om heel uiteenlopende redenen. Het gaat om Magnumfotograaf Harry Gruyaert, schrijver Herman Leenders in duo met tekenaar Pieter Fannes, actrice Jessa Wildemeersch, kunstenares Annelies Vanhaverbeke, enkele beloftevolle studenten van P.A.R.T.S (School for Contemporary Dance) en choreograaf en uitvinder Ugo Dehaes.

Deze week ontmoet ik hen. Ik ben alvast zeer benieuwd naar het eindresultaat, omdat de muziek van mijn eigen soloalbum anders is dan de melodiestructuren en uitgepuurde arrangementen die bij mijn groepswerk en vorige 10 cd’s horen. Het gros van deze composities is immers het resultaat van nachtelijke improvisaties tijdens de voorbije lockdown en ze zijn nog het best te omschrijven als filmische en intimistische soundscapes met een meer impressionistische benadering.

NIEUWE CD:

Tuur Florizoone Night Shift